esp cat

tel. 934 990 233

Origen i filosofia:

Origens

Les germanes Verdiales: Mari & Juli sisters

Maria i Júlia eren ballarines de Dansa Espanyola; artísticament s'anomenaven: "Les Germanes Verdiales" i més tard quan van actuar als Estats Units: "Mari and Juli Sisters".

Van passejar el seu art per tota Europa i Amèrica amb gran èxit de crítiques, com la del diari "The Morning" de Nova York, el 23 de Desembre del 1917 on destaquen la seva perfecció tècnica i el seu talent artístic.

Fins i tot van actuar davant el president Wilson a la Casa Blanca. L'any 1918 formen companyia amb el gran "bailaor" Antonio de Bilbao, que més tard es casarà amb Júlia Verdiales.

ROSARIO CONTRERAS VERDIALES (Charo Contreras)

La influència artística que ha viscut des de petita fa que Rosario Contreras, filla de Maria Verdiales, decideixi aprendre dansa, primer amb el mestre Vicente Reyes i més tard amb el mestre Joan Magriñà de dansa clàssica. També van ser mestres, entre d'altres, Carlos Corona i Emma Maleras, que li va inculcar l'afició per les castanyoles.

  • Al 1940 participa en els primers "Ballets de Barcelona" en una gira per tota Espanya i entra a formar part del cos de ball del Gran Teatre del Liceu, on va arribar a ser solista. El seu nom artístic era Rosario de Alba.
  • Una lesió important, l'obliga a deixar la seva carrera professional com a ballarina. No obstant, la seva inquietud per la dansa continua i dona classes particulars de dansa clàssica, dansa espanyola i castanyoles.
  • Al 1948, superades les oposicions corresponents, forma part de l'equip de professorat del departament de dansa amb Joan Magriñà, on més tard serà directora del departament de Coreografia i Dansa Espanyola.
  • Al 1952 obre la seva escola a la Plaça Revolució del barri de Gràcia de Barcelona, on s'han format molts professionals, algúns encara en actiu.
  • Al 1974 funda la "Associació de Professors de Dansa Acadèmica" de la província de Barcelona, de la qual n'és la presidenta i directora; i més tard presidenta honorífica.
  • Rosario Contreras crea un sistema d'ensenyament: "Pedagogia de la Danza Española". Mètode de dansa espanyola y escola bolera, que s'imparteix a l'escola de la seva neboda, Carme Contreras i en diferents centres de Catalunya.
  • Al 1991 l'Associació de Professors de la Dansa li atorga un premi en reconeixement al seu treball com a pedagoga i al 1993 li fan un homenatge en el que participen escoles de dansa de tota Catalunya.
  • El 25 de febrer del 2012, els "Amics de la dansa" li van fer un homenatge per recordar la seva trajectòria.
  • Ens ha deixat el 20 de desembre de 2017 als 94 anys. Per recordar-la, us deixem un enllaç a l'entrevista que li va fer la Margarita Cabero l'any 2008 amb motiu d'un recull biogràfic dels ballarins del Gran Teatre del Liceu.  http://ballcatmemories.cat/rosario-contreras/

 

Filosofia

Ja sigui perquè ho portem a les venes o perquè ho hem viscut de petits, la dansa forma part de la nostra vida. Es innat a l'esser humà. Qui no ha vist a nens que gairebé no caminen, seguint el ritme d'una música que els agrada?

Aprendre no sols les tècniques de la dansa, també a entendre-la, sentir-la i estimar-la, és el que us volem transmetre a cadascun de vosaltres. Que tothom trobi la seva manera d'expressar-se d'una manera divertida , però alhora inculcant disciplina i constància, necessàries per treure el màxim de les nostres possibilitats. Donant una bona base tècnica, tant per a que aquells que vulguin fer de la dansa la seva professió, com per aquells que ho fan només com exercici o con activitat de lleure.

La Dansa és un art en el que el cos és l'instrument d'expressió. A la nostra Escola entenem que la base que dóna la Dansa Clàssica, col·locació del cos i tècnica de moviments, és necessària per poder practicar qualsevol altre tipus de Dansa. Dins d'un ambient familiar, nosaltres et donarem les eines perquè el teu art i el teu cos transmetin tot allò que portes dins.

 

Carme, Roser i Esther Contreras

[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: A Escena, Gestió Cultural, S.L.U.

NIF: B66173113

Teléfono: 934 990 233

e-mail: info@aescena.cat

Valid XHTML 1.0 Transitional